728 x 90

Jaguar E-Type се превърна в електромобил

Jaguar E-Type се превърна в електромобил

Jaguar загатна за сериозните си амбиции в развитието на електрически автомобили с представянето на концепт E-Type, оборудван с изцяло електрическо задвижване. Креативната студия бе показана по време на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч. Всъщност, E-Type Zero не е напълно нова разработка. За нея се знае от известно време насам, като британците даже планират да продават

Jaguar загатна за сериозните си амбиции в развитието на електрически автомобили с представянето на концепт E-Type, оборудван с изцяло електрическо задвижване. Креативната студия бе показана по време на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч.

Всъщност, E-Type Zero не е напълно нова разработка. За нея се знае от известно време насам, като британците даже планират да продават единични бройки на клиенти.

Засега мощността на машината не е известна, но се знае, че тя ускорява от покой до 100 км/ч за около 5.5 секунди, което е доста по-добрo постижение от това на оригиналния автомобил.

Захранването на електрическата задвижваща система идва от 50-кВтч батерия, която осигурява максимален пробег с едно зареждане от около 270 км.

Иначе, на външен вид, ретро колата изглежда досущ като оригинала, а единствената новост е добавянето на LED фарове. Кабината пък е получила изцяло дигитално табло и голям екран за инфотейнмънт функции.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт