728 x 90

"Калашников" се цели в производството на елмобили

Популярният концерн от военно-промишления комплекс "Калашников" се прицели в автомобилната индустрия и по-точно в създаването на супер елмобил. Първият концепт е създаден на базата на легендарното съветско комби "ИЖ-Москвич 2125", произвеждано до 1997 година. Номинална мощност на елмотора – 400 к.с., пикова – 680. Капацитет на батерията – 90 квТ/ч, преход без презареждане – 350

Популярният концерн от военно-промишления комплекс "Калашников" се прицели в автомобилната индустрия и по-точно в създаването на супер елмобил. Първият концепт е създаден на базата на легендарното съветско комби "ИЖ-Москвич 2125", произвеждано до 1997 година.

Номинална мощност на елмотора – 400 к.с., пикова – 680. Капацитет на батерията – 90 квТ/ч, преход без презареждане – 350 км. Ускорението от място до 100 км/ч отнема шест секунди.

Това са част от техническите характеристики на прототипа CV-1, представен от концерн "Калашников" на международния военно-технически форум "Армия-2018" в Подмосковието. Разработчиците определят машината като стенд за тестване на "собствена технология за електрически суперавтомобил". А смятат ли да проивеждат такава кола, не е ясно.

Специалистите от концерна самостоятелно са разработили система за модулно управление на захранващите елементи, която се характеризира със скорост и оптимално балансиране на клетките в реално време. Токът достига 2000 ампера, а в бъдеще е възможна отметка от 3000 A. За батерията е създаден "революционен" инвертор, който позволява обработване на мощност до 1,2 мегавата!

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт