728 x 90

След Нова година идва най-икономичната Lada Largus

    АвтоВАЗ се готви да пусне на пазара в началото на 2019 г. бигоривна Лада Ларгус, която ще може да работи както с бензин, така с метан. За разработката на ларгуса стана ясно още преди година, когато с такъв автомобил се зае групата компании АТС (Алтернативни Топливни Системи) – известна с появата на Vesta CNG. Двугоривната

    АвтоВАЗ се готви да пусне на пазара в началото на 2019 г. бигоривна Лада Ларгус, която ще може да работи както с бензин, така с метан. За разработката на ларгуса стана ясно още преди година, когато с такъв автомобил се зае групата компании АТС (Алтернативни Топливни Системи) – известна с появата на Vesta CNG.

    Двугоривната Lada Largus ще е снабдена с балон за газ, който е скрит в пластмасов кожух и се помещава по-стара традиция в багажника. Автомобилът е комплектован с 1,6-литров двигател за 105 "коня, който работи с 5-степенна "механика".

    Очаква се с такава силова установка потреблението на гориво да бъде съкратено съществено. Обичайното комби Lada Largus харчи с такъв двигател 7,9 литра в смесен цикъл. За сравнение, след прехода на метан Lada Vesta CNG разходът падна от 7,5 л до 6,3 литра.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт