728 x 90

Bentley тества хибриден Continental GT

Bentley тества хибриден Continental GT

Папараците заловиха хибридна версия на Bentley Continental GT по време на тестове, като изпитанията не са официално потвърдени от британската марка. Но от няколко месеца насам се коментира този проект на Bentley, който вече е стигнал до по-напреднала фаза. Освен това, от лявата страна на колата се вижда капак за отвор за зареждане, само че

Папараците заловиха хибридна версия на Bentley Continental GT по време на тестове, като изпитанията не са официално потвърдени от британската марка. Но от няколко месеца насам се коментира този проект на Bentley, който вече е стигнал до по-напреднала фаза.

Освен това, от лявата страна на колата се вижда капак за отвор за зареждане, само че при серийния Continental GT той е отдясно. Един от тези кадри беше публикуван на сайта motor1.com, което пък провокира реакция на източници от компанията, които неофициално потвърдиха, че ще има plug-in хибридна версия на модела, както и че прототипът е много близък до серийния вариант.

Най-вероятно хибридното задвижване на Continental GT е същото като на Bentayga Hybrid, като луксозният SUV дебютира на салона в Женева през пролетта.

Става въпрос за 3-литров V6 бензинов двигател с компресор, който работи съвместно с електромотор. Според Bentley внушителният Bentayga може да мине до 50 километра само на ток, може би при по-лекия и по-аеродинамичен Continental GT постижението ще е още по-добро.

Снимка: motor1.com

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт