728 x 90

Електрически концепт от Австралия с 1360 конски сили

Електрически концепт от Австралия с 1360 конски сили

Австралийската марка на General Motors Holden представи концептуален хиперавтомобил с мощност 1360 конски сили и амбициозното име Time Attack Concept Racer. Премиерата на колата се състоя в рамките на състезателния уикенд на най-голямото състезание с туристически автомобили в Австралия „1000 километра на Батърст”, спечелено от пилотите на Holden Крейг Лаундс и Стивън Ричърдс и събрало

Австралийската марка на General Motors Holden представи концептуален хиперавтомобил с мощност 1360 конски сили и амбициозното име Time Attack Concept Racer. Премиерата на колата се състоя в рамките на състезателния уикенд на най-голямото състезание с туристически автомобили в Австралия „1000 километра на Батърст”, спечелено от пилотите на Holden Крейг Лаундс и Стивън Ричърдс и събрало над 206 000 зрители на пистата „Маунт Панорама”.

Представянето на концепта имаше за цел и да отбележи 50-ата годишнина от първата победа на Holden в легендарната надпревара.

Засега Time Attack Concept Racer съществува само като виртуален прототип и идеята при създаването му е подобряване на рекорда на „Маунт Панорама”, като обиколката трябва да е под 1,30 минути. Трасето се смята за едно от най-трудните в света и е с дължина малко над 6,2 километра.

Концептът е изграден около карбонов монокок, получил е агресивен аеродинамичен пакет и се задвижва от 4 електромотора със сумарна мощност 1360 конски сили и максимален въртящ момент 3240 Nm.

Ускорението от 0 до 100 км/ч трябва да става за 1,25 секунди, а максималната му скорост да е 480 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт