728 x 90

Peugeot работи по хибридна спортна версия на новия 508

Peugeot работи по хибридна спортна версия на новия 508

Според водещи автомобилни медии, основно от Австралия, Peugeot подготвя хибридна спортна версия на чисто новото поколение 508. Става дума за модел, носещ индекса R, който ще видим към края на десетилетието. Возилото се разработва от Peugeot Sport, като се очаква под предния капак да има 1.4-литров турбо мотор, подпомаган от електромотор. Системната мощност ще бъде

Според водещи автомобилни медии, основно от Австралия, Peugeot подготвя хибридна спортна версия на чисто новото поколение 508. Става дума за модел, носещ индекса R, който ще видим към края на десетилетието.

Возилото се разработва от Peugeot Sport, като се очаква под предния капак да има 1.4-литров турбо мотор, подпомаган от електромотор. Системната мощност ще бъде около 350 к.с. и ще се изпраща до всички четири колела.

По предварителни данни, ускорението от място до 100 км/ч трябва да отнема по-малко от пет секунди. Максималната скорост пък ще бъде електронно ограничена на 250 км/ч.

Най-смелите прогнози сочат, че спортният модел ще бележи завръщането на Peugeot на американския пазар. PSA, собственик на бранда, планира поетапно влизане в САЩ, но засега не са ясни конкретните моделни планове.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт