728 x 90

30 000 "мръсни" дизели са внесени в България само за година

    На Запад не ги искат, на Изток ги купуват: през 2017 само в България са били внесени 30 000 "мръсни дизели". ЕК иска да ограничи износа на стари автомобили за Източна Европа. Но може ли да го направи?, пита се "Дойче Веле". Открай време Източна Европа предупреждава: старите и мръсни дизелови автомобили, които излизат от

    На Запад не ги искат, на Изток ги купуват: през 2017 само в България са били внесени 30 000 "мръсни дизели". ЕК иска да ограничи износа на стари автомобили за Източна Европа. Но може ли да го направи?, пита се "Дойче Веле".

    Открай време Източна Европа предупреждава: старите и мръсни дизелови автомобили, които излизат от употреба на Запад заради обсъжданите забрани и ограничения на тези коли, рано или късно се оказват в източноевропейските членки на ЕС. Докато благосъстоятелните западноевропейски държави подобряват качеството на въздуха на своя територия, преследването на европейските климатични цели на Изток става все по-трудно, пише "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг". Така например само през миналата година в България са били внесени над 100 000 стари автомобили, като над 30 000 от тях са били "мръсни дизели" – по данни на европейската екологична организация "Transport & Environment" (T&E), посочва в тази връзка порталът heise.de.

    Какво пише още в материала на българската секция на "Дойче Веле" може да прочетете ТУК

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт