728 x 90

Ford направи електрически фургон за DHL Германия

    Форд започна серийно производство на електрически пощенски фургон StreetScooter Work XL. Моделът е създаден върху базата на Transit и е предназначен специално за Deutsche Post DHL. Както съобщава пресслужбата на американския автомобилен производител около 180 работници на Ford ще монтират до 16 електрически фургона всеки ден, а годишният обем на производството е в рамките на

    Форд започна серийно производство на електрически пощенски фургон StreetScooter Work XL. Моделът е създаден върху базата на Transit и е предназначен специално за Deutsche Post DHL.

    Както съобщава пресслужбата на американския автомобилен производител около 180 работници на Ford ще монтират до 16 електрически фургона всеки ден, а годишният обем на производството е в рамките на 3500 автомобила. Обемът на товарното отделение в камиончето е 20 кубически метра, което позволява превозването на около 200 пратки.

    Товароносимостта на машината за германските пощи е до 1275 кг. Елмобилите ще се предлагат с комплект акумулатори с капацитет от 30 до 90 кВт/ч с които ще може да преминат без презареждане от 80 до 200 километра. Разработчиците отбелязват, че използването на такъв фургон ще позволи да се икономисват до 1900 литра дизелово гориво и да се предотврати замърсяването на атмосферата с около 5000 кг въгледорден диоксид (СО2) – годишно.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт