728 x 90

Rolls-Royce Cullinan може да получи мощна хибридна версия

Rolls-Royce Cullinan може да получи мощна хибридна версия

В сегашната си форма, Rolls-Royce Cullinan, първият по рода си високопроходим автомобил от британската марка, се предлга само с един двигател. Това е 6.75-литровия бирурбо V12, който генерира максимална мощност от 563 к.с. Изглежда има клиенти, за които тази мощност не е достатъчна. Именно това е принудило британците да се огледат в по-мощна версия, като

В сегашната си форма, Rolls-Royce Cullinan, първият по рода си високопроходим автомобил от британската марка, се предлга само с един двигател. Това е 6.75-литровия бирурбо V12, който генерира максимална мощност от 563 к.с.

Изглежда има клиенти, за които тази мощност не е достатъчна. Именно това е принудило британците да се огледат в по-мощна версия, като според последни данни тя ще има хибридно задвижване.

Засега не е ясно дали става дума за чисто нова хибридна система или за адаптирана такава от BMW. Не знаем също така дали ще видим традиционен хибрид или плъг-ин хибрид.

Междувременно, Rolls-Royce готви и наследник на Ghost, който е на пазара от вече почти десетилетие. Чисто нова негова генерация ще видим най-вероятно догодина. Колата ще получи нова платформа, която ще замени сегашната остаряла архитектура на BMW.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт