728 x 90

Jaguar може да произвежда само електромобили

Jaguar може да произвежда само електромобили

Големите шефове на Jaguar Land Rover обсъждат възможността Jaguar да се превърне в марка, която произвежда само електромобили, като промяната би могла да се случи в рамките на следващите 10 години. Информация за това изтече в няколко британски медии, като според последния план на JLR актуалните модели на марката ще стигнат края на жизнения си

Големите шефове на Jaguar Land Rover обсъждат възможността Jaguar да се превърне в марка, която произвежда само електромобили, като промяната би могла да се случи в рамките на следващите 10 години. Информация за това изтече в няколко британски медии, като според последния план на JLR актуалните модели на марката ще стигнат края на жизнения си цикъл след 5 до 7 години, след което ще бъдат заместени от електрически коли.

Част от плана е лансирането на голям и луксозен електрически седан, който да заеме мястото на флагмана XJ, като това трябва да стане до две години. Новата лимузина ще е пряк съперник на задаващия се Porsche Taycan и естествено на Tesla Model S.

Краят на жизнения цикъл на моделите XE и XF ще през 2023 година, а на тяхно място ще се появи електрически кросоувър, малко по-голям от Audi E-tron. Напълно нов I-Pace ще се появи през 2025 година, а E-Pace и F-Pace ще отидат директно в историята. Но в плановете на марката задължително влиза и спортен електромобил, който ще е наследник на F-Type.

Според прогнозите на JLR, с четири или пет електрически модела, Jaguar може да постигне около 300 000 продажби на година, като се възползва от очаквания тренд производителите на по-луксозни и скъпи автомобили да се насочат почти изцяло към електромобилите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт