728 x 90

Елмобил от производител на колела в Дания

Елмобил от производител на колела в Дания

Датският прозводител на велосипеди Biomega представи своята първа автомобилна разработка – концептуалния елмобил SIN. Премиерата на новото превозно средство се състоя на специално мероприятие в Шанхай. Наименованието на електричекия автомобил идва от името на града-държава Сингапур, но със сигурност няма да остане същото, тъй като това трибуквено обозначение вече се използва няколко години от русенеца

Датският прозводител на велосипеди Biomega представи своята първа автомобилна разработка – концептуалния елмобил SIN. Премиерата на новото превозно средство се състоя на специално мероприятие в Шанхай.

Наименованието на електричекия автомобил идва от името на града-държава Сингапур, но със сигурност няма да остане същото, тъй като това трибуквено обозначение вече се използва няколко години от русенеца Росен Даскалов и неговата компания Sin Cars. Biomega обича да използва имена на своите колела от три букви на градовете, обликът на които е бил вдъхновение за създаването на транспортните средства.

Biomega SIN е получил пластмасов корпус, армиран с въглеродни влакна и оребрен с елементи от алуминий. Масата на колата е 950 кг, включително комплект батерии за 20 киловатчаса, разположен в долната част на колата. По предварително данни градското возило може да се появи най-малко след три години с цена около 20 хиляди евро.

Концептуалният автомобил е оборудван с четири независими електрически мотора, разположени във всяко от колелата. Общо те развиват 82 к.с. и въртящ момент от 160 Нм. Biomega SIN ускорява от нула до 100 км/ч за 13 секунди с максимална скорост от 130 км/час.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт