728 x 90

Mitsubishi все още не планира електрически SUV

Mitsubishi все още не планира електрически SUV

Mitsubishi беше една от марките, които първи поеха в посока към електрификацията, но японската компания планира да се придържа към хибридите и засега няма намерение да прави изцяло електрически SUV модел. Информацията е на списание Autocar, като според изданието в Mitsubishi са уверени, че хибридите и plug-in хибридите имат огромен потенциал, като едва след това

Mitsubishi беше една от марките, които първи поеха в посока към електрификацията, но японската компания планира да се придържа към хибридите и засега няма намерение да прави изцяло електрически SUV модел. Информацията е на списание Autocar, като според изданието в Mitsubishi са уверени, че хибридите и plug-in хибридите имат огромен потенциал, като едва след това може да се мисли за електромобили.

„В момента електромобилите имат ограничения по отношение на пробега, идващи от батериите им – обясни Венсан Кобе, който отговаря за развитието на стратегията на марката. – Ние нямаме за цел да създадем цяла нова гама електромобили.

„По-скоро вижданията ни са насочени в посока, че всеки наш модел в бъдеще ще има хибриден вариант, plug-in хибридна версия и електрически вариант. Ще разширим сериозно хибридните модели, които предлагаме преди да стигнем до електромобилите.”

Mitsubishi планира да представи новото поколение на Outlander PHEV, като един от акцентите на новия модел ще е увеличеният пробег на електричество – от 50 докъм 96 километра, което в повечето случаи е достатъчно за дневния пробег на много от водачите в световен мащаб.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт