728 x 90

Немски министър: Кога ще направите EV добро поне наполовина колкото Tesla?

    Петер Алтмайер, Федерален министър на икономиката и енергетиката на Германия, наскоро даде интервю пред местни медии, в което говори по много теми от бизнеса и индустрията. За автомобилните фенове най-интересно беше изказването му за електрическите коли. Алтмайер се завъртя по немския печат с изказване, което бе публикувано от Frankfurter Allgemeine Zeitung. Пред изданието той се обърна директно

    Петер Алтмайер, Федерален министър на икономиката и енергетиката на Германия, наскоро даде интервю пред местни медии, в което говори по много теми от бизнеса и индустрията. За автомобилните фенове най-интересно беше изказването му за електрическите коли.

    Алтмайер се завъртя по немския печат с изказване, което бе публикувано от Frankfurter Allgemeine Zeitung. Пред изданието той се обърна директно към трите водещи производители на автомобили в страната, Daimler, BMW и VW AG, като ги попита кога ще имат качествени електрически автомобили.

    "Наистина се чудя кога вие, г-н Цетше, г-н Диес и г-н Крюгер, ще имате електрическа кола, която е дори наполовина сексапилна колкото Tesla?"

    По време на събитие в Берлин скоро след коментара, босовете на Daimler и VAG не пожелаха да дадат своя отговор на министъра, а Крюгер от BMW не посети въпросното събитие.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт