728 x 90

Mazda ще представи своя елмобил през 2020 година

Mazda ще представи своя елмобил през 2020 година

Мазда планира да произведе своя първи елмобил през 2020 година. Новата екологична кола ще бъде изградена от нулата и ще получи система за безпилотно управление. Към момента в гамата на японския автомобилен производител няма нито една електрическа кола, въпреки че продава на някои пазари хибридна модификация на модела Mazda3 (Axela). Новината беше разпространена от Autocar

Мазда планира да произведе своя първи елмобил през 2020 година. Новата екологична кола ще бъде изградена от нулата и ще получи система за безпилотно управление. Към момента в гамата на японския автомобилен производител няма нито една електрическа кола, въпреки че продава на някои пазари хибридна модификация на модела Mazda3 (Axela).

Новината беше разпространена от Autocar с източник главния дизайнер на компанията Икуо Маеда. Според думите му това ще бъде компактен автомобил, който ще прилича на съществуващите модели Mazda: "Не искаме нашият електрически автомобил да изглежда като хладилник подобно на други екологично чисти коли".

Освен това към 2021 г. Mazda планира да започне производството на плъг-ин хибриди. Не е изключено в състава на силовата установка в такива автомобили да влязат елмотор и роторен двигател.

Развитието на "зелените" технологии се явява голям приоритет за японския автомобилен производител, който си поставя задачата към 2030 г. да намали общото количество вредни емисии сред своите модели наполовина, а към 2050-а – с 90%. Не е изключено Мазда да взамиства някои технологии от Тойота – съотвеното съглашение за сътрудничество беше подписано през лятото на миналата година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт