728 x 90

Само електрическа версия на новия Kia Soul за Европа

Само електрическа версия на новия Kia Soul за Европа

КИА публикува фотографии на европейската модификация от кросоувъра Soul – ново поколение. На Стария континент корейската марка възнамерява да продава само електрически вариант на модела, докато в САЩ той ще се предлага и с избор от два бензинови двигателя. Електрическият "Соул" получава елмотор с мощ 204 "коня" и комплект литиево-полимерни батерии с капацитет 64 кВт/ч.

КИА публикува фотографии на европейската модификация от кросоувъра Soul – ново поколение. На Стария континент корейската марка възнамерява да продава само електрически вариант на модела, докато в САЩ той ще се предлага и с избор от два бензинови двигателя.

Електрическият "Соул" получава елмотор с мощ 204 "коня" и комплект литиево-полимерни батерии с капацитет 64 кВт/ч. Преходът на елмобила без презареждане засега не се съобщава официално, а от компанията обещават да разкрият всички характеристики на модела в началото на следващата година.

За сравнение, кросоувърът Kia Niro, който се предлага с абсолютно същата силова установка, може да се ускорява от място до 100 км/ч за 7,8 секунди и да преминава без презареждане почти 400 километра. При това в случай на използване на 100-киловатова зарядка акумулаторите може да се заредят на 80% за 54 минути.

В Европа Kia Soul ще се предлага в две модификация, включително топ версията Designer Collection. Тя предлага наличие на двутонова окраска на купето, аудиосистема Harman Kardon с 10 колони и усилвател, кожен салон и др. За европейския пазар електрическият кросоувър ще се монтира в Корея.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт