728 x 90

В Bentley не бързат с електрификацията

В Bentley не бързат с електрификацията

Хибридната версия на Bentley Bentayga е най-екологичният автомобил на луксозната британска марка. Компанията спря дизеловият Bentayga по-рано тази година, но първият електрически вариант на марката най-вероятно ще се появи след поне 5 години. Предполага се, че в Bentley работят по pluh-in хибридна версия на V6 моторите за Continental GT и Mulsanne, но развитието на батериите,

Хибридната версия на Bentley Bentayga е най-екологичният автомобил на луксозната британска марка. Компанията спря дизеловият Bentayga по-рано тази година, но първият електрически вариант на марката най-вероятно ще се появи след поне 5 години.

Предполага се, че в Bentley работят по pluh-in хибридна версия на V6 моторите за Continental GT и Mulsanne, но развитието на батериите, които се предлагат на световния пазар все още не отговаря на изискванията на компанията.

„Проблемите идват от мощността, която осигуряват батериите сега – заяви главният изпълнителен директор на Bentley Ейдриън Холмарк .- Запасът от енергия ограничава размерите на колата, която можем да предложим, когато става въпрос за сериозен пробег с едно зареждане.”

Той прогнозира, че когато тези технологични ограничения отпаднат, което ще е съвсем скоро, то към 2023-2025 година бихме могли да очакваме и първия електрически модел на Bentley.

Холмарк уточни, че той няма да е спортен модел, както се надяваха феновете на марката, след премиерата на концепта EXP 12 Speed 6e в Женева миналата година.

„Бъдещият електрически модел на Bentley ще даде нов смисъл на гран туринг автомобилите – поясни Холмарк. – Но на първо място, това ще е истински модел на Bentley и едва след това – електромобил.”

С други думи, в Bentley търпеливо чакат Porsche и Audi да довършат развитието на Premium Platform Electric (PPE), което трябва да стане през 2021 година, а новата архитектура ще позволи създаването на модели с три вида каросерии, включително SUV и лимузина. Официално, все още не е решено дали Bentley ще може да използва тази платформа, но се предполага, че отговорът ще е положителен и няма да се забави много.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт