728 x 90

Китайци искат да се борят с Tesla

    Китайският автомобилен гигант Geely стана поредната компания, която има амбиция да се бори с Tesla на полето на луксозните и желани електромобили. Geely обяви нов електрически модел, който трябва да излезе на пазара през 2019 година и заедно с това даде началото на конкурс за името на електромобила. В него ще могат да участват само

    Китайският автомобилен гигант Geely стана поредната компания, която има амбиция да се бори с Tesla на полето на луксозните и желани електромобили. Geely обяви нов електрически модел, който трябва да излезе на пазара през 2019 година и заедно с това даде началото на конкурс за името на електромобила. В него ще могат да участват само жители на Китай, а според медиите в Пекин, моделът на Geely ще е пряк конкурент на Model 3 на Tesla.

    Електромобилът на Geely засега носи неособено вдъхновяващото наименование GE11, а в дизайна му могат да се открият някои заемки от моделите на Tesla – решение, типично за китайските автомобилни марки. В интериора обаче влиянието на дизайнерите на Tesla е още по-сериозно – макар и таблетът да е поставен хоризонтално, цялата подредба на мястото на водача и пространството около него е като копие на американския модел.

    Дължината на GE11 е малко над 4,7 метра, а колесната му база е 2,7 метра. Знае се, че мощността на електромотора му е 177 конски сили, а максималната му скорост – 150 км/ч.

    Все още обаче няма достоверна информация за пробега на GE11 с едно зареждане, както и за мощността на батерията, а премиерата на модела е насрочена за първото тримесечие на следващата година. Представянето на GE11 трябваше да е на салона в Гуанджоу тази година, но беше отложено за 2019, като от Geely не коментират причината за това.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт