728 x 90

Nissan Kicks получава хибридна версия

    Произвежданият в Бразилия кросоувър Nissan Kicks ще получи хибридна версия e-Power с може би най-сложното задвижване в субкомпактния клас. Според бразилското издание Noticias Automotivas хибридният Kicks ще се появи през следващата или 2020 година. Системата за задвижване на хибридния кросоувър е от т.нар „последователен тип” – колелата се задвижват от електромотор, който черпи енергия от

    Произвежданият в Бразилия кросоувър Nissan Kicks ще получи хибридна версия e-Power с може би най-сложното задвижване в субкомпактния клас. Според бразилското издание Noticias Automotivas хибридният Kicks ще се появи през следващата или 2020 година.

    Системата за задвижване на хибридния кросоувър е от т.нар „последователен тип” – колелата се задвижват от електромотор, който черпи енергия от батерия, която пък се зарежда от бензинов двигател, който служи като „удължител на пробега”. Такава система вече се използва при Nissan Note e-Power, който се предлага на японския пазар.

    Note e-Power се предлага с електромобил от Nissan Leaf с мощност 109 конски сили, а 3-цилиндровият бензинов двигател с обем 1,2 литра има мощност 79 конски сили и работи като генератор, като зарежда батерията с мощност 1,5 киловатчаса.

    В Бразилия предполагат, че Kicks ще получи 1-литров бензинов мотор, който се използва при моделите на Nissan за местния пазар – March и Versa.

    Субкомпактният Kicks е създаден на платформата V, разработена за Nissan Micra. Моделът се произвежда в Мексико, Бразилия, Китай и Малайзия. На много пазари точно Kicks замени Juke, кросоувърът се продава в Щатите, Канада, Латинска Америка и много страни в Азия.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт