728 x 90

VW планира електрически конкурент на Land Rover Defender

VW планира електрически конкурент на Land Rover Defender

Шефовете на Volkswagen обмислят възможността компанията да започне да произвежда електрически SUV модел. Според информацията на списание AutoBild, ако това се случи, то германският модел ще е пряк съперник на Land Rover Defender и Jeep Wrangler. Новият модел ще използва платформата MEB и ще се предлага с две каросерии – с три и пет врати,

Шефовете на Volkswagen обмислят възможността компанията да започне да произвежда електрически SUV модел. Според информацията на списание AutoBild, ако това се случи, то германският модел ще е пряк съперник на Land Rover Defender и Jeep Wrangler.

Новият модел ще използва платформата MEB и ще се предлага с две каросерии – с три и пет врати, като дължината им ще се различава с 35 сантиметра – 4,5 срещу 4,85 метра.

Предположенията са, че пазарното име на модела ще е T-Rug и премиерата му трябва да се очаква най-рано през 2022 година.

Първият модел на VW, изграден върху платформата MEB ще е електрическият хечбек I.D. Електромобилът ще се задвижва от електромотор, разположен на задния мост, а колата ще се предлага с батерии с мощност от 48 до 111 киловатчаса. Очаква се, че цената на I.D. ще стартира от 24 000 евро, което ще го направи конкурент на съвременните дизелови модели.

По-късно VW планира да качи на платформата MEB цялото моделно семейство I.D. – от хечбека до най-големия кросоувър, който трябва да е с размерите на VW Touareg. Плановете на VW са за 150 000 продажби на електромобили на година през 2020-а.

Снимка: AutoBild

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт