728 x 90

Нов поглед към електрическия хиперкар на Pininfarina

Нов поглед към електрическия хиперкар на Pininfarina

Италианското ателие Pininfarina публикува тийзърно изображение на новия електрически хиперкар. Автомобилът, който засега е известен под индекса PF0, ще получи наименованието Battista в чест на основателя на компанията Джовани Батиста Фарина. Официалната премиера на елмобила ще се състои през пролетта на тази година. Дизайнът ще бъде изпълнен в стилистиката на най-значимите машини, разработени от Pininfarina,

Италианското ателие Pininfarina публикува тийзърно изображение на новия електрически хиперкар. Автомобилът, който засега е известен под индекса PF0, ще получи наименованието Battista в чест на основателя на компанията Джовани Батиста Фарина.

Официалната премиера на елмобила ще се състои през пролетта на тази година. Дизайнът ще бъде изпълнен в стилистиката на най-значимите машини, разработени от Pininfarina, включително Cisitalia 202 от 1947 г., Ferrari 512S от 1970 г. и концепта Sintesi от 2008 годдина.

Battista ще получи тънки светодиодни предни фарове. Освен това, той да няма има традиционната радиаторна решетка.

Хората на Мате Римак от едноименната хърватска компания Rimac ще осигурят най-съвременна технология за задвижване на електрическия двигател за колата, а Ник Хайдфелд ще пренесе опита си като пилот във Формула 1 и Формула Е от състезателната писта на пътя. Pininfarina PF0 ще се задвижва от 4 елмотора със сумарна мощност 2000 конски сили.

Хиперколата ще се ускорява от място до 100 км/ч за под 2 секунди с максимална скорост над 402 км/ч. Запасът на батериите ще стига за преход до 500 км без презареждане.

Предполага се, че Pininfarina, която сега принадлежи на индийската Mahindra Group, ще произведе само 150 подобни автомобила с цена над $2 милиона. Продажбите на електрическия хиперкар ще започнат следващата година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт