728 x 90

И MG ще предлага електромобили

И MG ще предлага електромобили

Помните ли MG? Някогашната славна британска марка, която от 2006 година е собственост на китайската компания SAIC и която запазва скромно присъствие на пазара във Великобритания с произведени в Китай возила, повечето от които се отличават с безличен дизайн. Единственото изключение е може би кросоувърът MG ZS, дебютирал през 2017 в Китай и Великобритания, чийто

Помните ли MG? Някогашната славна британска марка, която от 2006 година е собственост на китайската компания SAIC и която запазва скромно присъствие на пазара във Великобритания с произведени в Китай возила, повечето от които се отличават с безличен дизайн.

Единственото изключение е може би кросоувърът MG ZS, дебютирал през 2017 в Китай и Великобритания, чийто дизайн поразително напомня на Mazda CX-5.

Та, точно този модел ще получи електрическа версия – ZS EV, която ще дебютира на британския пазар през септември. Електромобилът присъства на китайския пазар от миналата година и в MG се надяват, че ще успеят да спечелят британците с качествен и достъпен електромобил.

Пробегът на ZS EV с едно зареждане е 460 километра по цикъла NEDC, което в реалността е около 350 километра – напълно приемлив резултат за електромобил от последно поколение.

За миналата година MG продаде над 7000 коли във Великобритания, което беше отчетено като успех, а сега марката ще навлезе и на нови пазарни територии.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт