728 x 90

Renault-Nissan и Google ще правят автономни автомобили

    Автомобилният гигант Renault-Nissan-Mitsubishi ще работи заедно с Google за създаването на автономни таксита и развитието на други услуги, свързани с използването на автономни автомобили. Това обяви японският всекидневник Nikkei. Участието на Google ще стане чрез компанията му за автономни автомобили Waymo, а съвместната работа трябва да започне най-късно тази пролет, като се чака оповестяването и

    Автомобилният гигант Renault-Nissan-Mitsubishi ще работи заедно с Google за създаването на автономни таксита и развитието на други услуги, свързани с използването на автономни автомобили. Това обяви японският всекидневник Nikkei.

    Участието на Google ще стане чрез компанията му за автономни автомобили Waymo, а съвместната работа трябва да започне най-късно тази пролет, като се чака оповестяването и на плана, по който ще си сътрудничат двете страни.

    Почти сигурно е, че разработването на автономни таксита ще е базирано на автомобили на Nissan, а другата важна тема от проекта е създаването и развитието на система, обработваща резервациите и плащанията на клиентите на автономните таксита.

    „Материалът на вестник Nikkei се базира на слухове и спекулации. Нямаме нищо за обявяване”, заяви говорителят на Renault-Nissan-Mitsubishi Ник Туорк.

    От Waymo отказаха коментар по темата.

    През януари Nissan официално обяви, че няма намерение да се отказва от съюза си с Renault и Mitsubishi, след като директорите на японската компания най-после се срещнаха с колегите си от Париж, за да обсъдят разследването за финансови машинации и укриване на доходи, което тече срещу бившия шеф на алианса Карлос Гон, който е в ареста в Токио от 19 ноември.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт