728 x 90

Daimler преговаря с Tesla за електрически ван

    Идеята на Илън Мъск за съвместен проект между Tesla и Daimler за създаването на електрически ван явно се е харесала на големите шефове на германския концерн и преговорите вече са факт. Mercedes вече представи електрическия eVito, а скоро се очаква и премиерата на eSprinetr. Все още не е ясно дали Tesla ще строи собствени електрически

    Идеята на Илън Мъск за съвместен проект между Tesla и Daimler за създаването на електрически ван явно се е харесала на големите шефове на германския концерн и преговорите вече са факт.

    Mercedes вече представи електрическия eVito, а скоро се очаква и премиерата на eSprinetr.

    Все още не е ясно дали Tesla ще строи собствени електрически ванове, базирани на платформа на Daimler или пък става въпрос за изцяло нов проект, който да стартира от нулата. При първия вариант Tesla ще осигурява собствено задвижване, батерии и електроника за електрическите бусове.

    Мъск оповести идеята си за съвместен проект с Daimler през ноември в Twitter, а след това са последвали поредица телефонни обаждания между шефове на двете компании. Тук решаваща роля за ускорявана на диалога има Жером Гуйен, който преди Tesla работеше в Daimler.

    За преговорите потвърди и главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетче, който обаче уточни, че „изходът им все още не е определен”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт