728 x 90

Следващият Koenigsegg ще е хибрид с 2,9-литров V8

    Инсайдъри разкриха информация за силовата установка на нов хиперкар от Koenigsegg. По предварителна информация хибридът с ДВГ без колянов вал ще произвежда около 1065 конски сили. За това съобщи в туитър AutoPap, който твърди, че е видял образец от автомобила. Суперколата Koenigsegg с тяло от алуминий и карбон, както и въглеводородни джанти е оборудван с

    Инсайдъри разкриха информация за силовата установка на нов хиперкар от Koenigsegg. По предварителна информация хибридът с ДВГ без колянов вал ще произвежда около 1065 конски сили.

    За това съобщи в туитър AutoPap, който твърди, че е видял образец от автомобила. Суперколата Koenigsegg с тяло от алуминий и карбон, както и въглеводородни джанти е оборудван с V-образна "осмица" с работен обем 2.9 литра с технологията FreeValve.

    В този двигател няма традиционен разпределителен и неговата функция се изпълнява от управляеми с електроника клапани. Засега е известно, че новият суперавтомобил ще стане първият модел на Koenigsegg, построен в сътрудничество с консорциум NEVS – собственик на активите на Saab.

    В рамките на съглашението, подписано в края на януари, компанията ще получи допълнителни инвестиции, както и достъп до широка дистрибуторска мрежа в Китай. Консорциумът ще инвестира в производителя на хиперавтомобили €150 милиона, като в замяна получава 20% от акциите и достъп до технологии.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт