728 x 90

Производството на Tesla Model 3 надхвърли 200 000 бройки

    Агенция Bloomberg има специален брояч, който следи производството на Model 3 на Tesla и снощи той отбеляза, че достъпният електромобил на компанията на Илън Мъск е надхвърлил границата от 200 000 произведени екземпляра. Бройката преди началото на днешния работен ден в Щатите е 200 667 броя, което прави средно по 5455 коли на седмица, а

    Агенция Bloomberg има специален брояч, който следи производството на Model 3 на Tesla и снощи той отбеляза, че достъпният електромобил на компанията на Илън Мъск е надхвърлил границата от 200 000 произведени екземпляра.

    Бройката преди началото на днешния работен ден в Щатите е 200 667 броя, което прави средно по 5455 коли на седмица, а в сметката влизат всичко коли, произведени и доставени от юли 2017 година насам.

    Това тримесечие Tesla обяви, че производството на Model 3 е достигнало 45 000 бройки, а ако този темп се запази първото тримесечие на 2019 ще е най-силният период за модела.

    От Bllomberg направиха уточнението, че броячът им дава точност в дългосрочен план и не би трябвало да се използва като фактор за определянето на производството в по-кратки срокове – седмици или месеци и затова информацията за тези периоди трябва да бъде официално потвърдена от Tesla.

    Този месец Tesla започна доставки на Model 3 в Европа, като първите коли вече пристигнаха при клиентите на марката, а доставките започнаха с една седмица по-рано от предвиденото.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт