728 x 90

Polestar 2 дебютира като конкурент на Tesla Model 3

Новата марка на Volvo, Polestar, която ще се занимава с електрифицирани и чисто електрически автомобили, представи новия си модел Polestar 2. На практика това е първата серийна машина на бранда, тъй като Polestar 1 има по-скоро характера на лимитирана серия с висока цена. Шведите казват, че насочват модела като пряк конкурент на успешния Tesla Model

Новата марка на Volvo, Polestar, която ще се занимава с електрифицирани и чисто електрически автомобили, представи новия си модел Polestar 2. На практика това е първата серийна машина на бранда, тъй като Polestar 1 има по-скоро характера на лимитирана серия с висока цена.

Шведите казват, че насочват модела като пряк конкурент на успешния Tesla Model 3. Цената обаче ще бъде по-висока – през първата година на производство ще се предлага само пилотна серия с луксозно оборудване срещу 59 900 евро, но след това цената ще стартира от 39 900 евро.

При един пълен заряд на батериите, Polestar 2 ще може да изминава почти 450 километра. Предвиждат се няколко варианта за зареждане, между които и бърз. Максималната мощност на возилото е 400 к.с.

Производството ще започне в новата фабрика на Polestar в Китай през 2020 година. Дистрибутирането ще бъде до на практика всички големи пазари по света, включително и Европа. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт