728 x 90

SEAT показа първия си електромобил

SEAT публикува снимки на първия си електромобил – предсерийният прототип el-Born, който се родее с I.D. фамилията на Volkswagen. Дизайнът на el-Born определено е бил повлиян от представения нскоро хибриден кросоувър на Cupra – Formentor. Предполага се обаче, че най-близо до серийната версия на електромобила е интериорът, който също демонстрира много сходни черти и решения

SEAT публикува снимки на първия си електромобил – предсерийният прототип el-Born, който се родее с I.D. фамилията на Volkswagen. Дизайнът на el-Born определено е бил повлиян от представения нскоро хибриден кросоувър на Cupra – Formentor.

Предполага се обаче, че най-близо до серийната версия на електромобила е интериорът, който също демонстрира много сходни черти и решения от Formentor.

Електромобилът на SEAT е изграден върху модулната платформа на VW MEB, която компанията използва при всички прототипи от серията I.D. Испанският модел има пробег 500 километра с едно зареждане, а мощността на електромотора му е 204 конски сили. Батерията на el-Born е с капацитет 62 киловатчаса.

SEAT ще покаже El-Born на салона в Женева другата седмица.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт