728 x 90

Jaguar I-Pace стана Кола на годината в Европа (видео)

Първият електрически Jaguar – I-Pace, стана Автомобил на Европа за 2019 година. Модел на британската марка за първи път грабва приза в своята история. Най-добрата кола на Стария континент се избира от жури от 60 журналисти от 23 страни. За първи път победителят в половинвековния конкурс бе избран след балотаж. След преброяването на гласовете се

Първият електрически Jaguar – I-Pace, стана Автомобил на Европа за 2019 година. Модел на британската марка за първи път грабва приза в своята история. Най-добрата кола на Стария континент се избира от жури от 60 журналисти от 23 страни. За първи път победителят в половинвековния конкурс бе избран след балотаж.

След преброяването на гласовете се оказа, че екологичният кросоувър е с еднакъв брой точки (250) с Alpine A110. След повторно гласуване носител на наградата стана Jaguar I-Pace.

В крайното класиране Jaguar и Alpine A110 получиха по 250 точки, а след тях се наредиха Kia ceed с 247, Ford Focus с 235, Citroen C5 AirCross с 210, Peugeot 508 със 192 и Mercedes A-Class със 116 точки.

През миналата година наградата Автомобил на Годината на Европа отиде при Volvo XC40.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт