728 x 90

Наследникът на Pagani Huayra ще има V12 и електрическа версии

    Италианският бутиков производител Pagani обяви намеренията си за наследник на актуалната си суперкола Huayra. Компанията ще лансира модела след около две или три години, като изненади определено няма да липсват. Ако приемем, че V12 версия се счита за задължителна и получава потвърждение, то с радост можем да съобщим, че стандартно тя ще се продава с

    Италианският бутиков производител Pagani обяви намеренията си за наследник на актуалната си суперкола Huayra. Компанията ще лансира модела след около две или три години, като изненади определено няма да липсват.

    Ако приемем, че V12 версия се счита за задължителна и получава потвърждение, то с радост можем да съобщим, че стандартно тя ще се продава с ръчна скоростна кутия. Около 70 процента от клиентите на марката предпочитат "ръчки", показва статистиката.

    Другата голяма изненада е разработката на изцяло електрическа версия. Тя ще бъде доста скъпа, коментират от фирмата, тъй като Pagani иска да създаде безкомпромисен автомобил, който да не страда от наличието на тежки батерии в конструкцията.

    Наследникът на Huayra, който засега носи заводско име C10, ще покрива всички емисионни стандарти в Европа и САЩ. Това ще направи модела легален за износ зад Океана и дори в щати като Калифорния, където изискванията са доста строги.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт