728 x 90

Tesla с официално изображение на Model Y, показва го на 14 март

Tesla с официално изображение на Model Y, показва го на 14 март

Тесла публикува официален тийзър от своя нов кросоувър под името Model Y. На снимката е изобразена предната част на елмобила. Кросоувърт ще получи традиционните странични огледала, вместо модерните камери, както и оптика в стила на Tesla Model 3. При това някои технически и стилистически решения ще бъда взети назаем от Model X. Очаква се новият

Тесла публикува официален тийзър от своя нов кросоувър под името Model Y. На снимката е изобразена предната част на елмобила.

Кросоувърт ще получи традиционните странични огледала, вместо модерните камери, както и оптика в стила на Tesla Model 3. При това някои технически и стилистически решения ще бъда взети назаем от Model X.

Очаква се новият елмобил да получи фирмените задни врати тип "криле на сокол". По предварителни данни кросоувърът ще се задвижва от два мотора – по един на предната и задната ос, и ще предлага комплект акумулатори с различен капацитет.

Новият компактен електрически SUV на Tesla Motors ще бъде представен премиерно на 14 март във фирменото дизайнерско студио в Лос Анджелис. По думите на Илън Мъск, елмобилът ще бъде с 10% по-голям и 10% по-скъп от Tesla Model 3.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт