728 x 90

Bugatti може би работи по електрически супер седан

Bugatti може би работи по електрически супер седан

Доста изненадваща информация идва от британските медии. Car и Autocar съобщават, че Bugatti възнамерява да лансира чисто електрически автомобил, който ще има формата на седан. Всичко засега е основно в сферата на спекулациите, но материалите твърдят, че французите вече обмислят сериозно идеята и ще вземат финално решение по-късно тази година. Предполага се, че електрическият супер

Доста изненадваща информация идва от британските медии. Car и Autocar съобщават, че Bugatti възнамерява да лансира чисто електрически автомобил, който ще има формата на седан.

Всичко засега е основно в сферата на спекулациите, но материалите твърдят, че французите вече обмислят сериозно идеята и ще вземат финално решение по-късно тази година.

Предполага се, че електрическият супер седан от марката ще използва платформата на Porsche Taycan, за да могат да се намалят разходите за развойна дейност. Говори се също така, че моделът ще получи името Royale.

Що се касае до дизайна на машината, той ще бъде микс между форми, които вече познаваме от марката, с линии, които са препратка към исторически модели от Bugatti.

Смята се, че цената на електрическия седан ще бъде около 700 000 евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт