728 x 90

Китайци с водороден хечбек за повече от 1000 км

Китайци с водороден хечбек за повече от 1000 км

Китайците от компания Grove Hydrogen Automotive, базирана в Ухан, показаха своя първи модел – водороден хечбек с непропорционално купе. Публичната премиера е планирана за април по време на Автосалон Шанхай 2019. Серийно производство на автомобили под марката Grove китайците възнамеряват да пуснат още през следващата година. Своето наименование брендът е получил в чест на английския

Китайците от компания Grove Hydrogen Automotive, базирана в Ухан, показаха своя първи модел – водороден хечбек с непропорционално купе. Публичната премиера е планирана за април по време на Автосалон Шанхай 2019.

Серийно производство на автомобили под марката Grove китайците възнамеряват да пуснат още през следващата година. Своето наименование брендът е получил в чест на английския физик Уилям Робърт Гроув – изобретател на галваничния елемент, в който за катод се използва цинк в слаб разтвор на сярна киселина, а за анод – платина в концентриран разтвор на азотна киселина.

Подготвеният за дебют хечбек е оборудван със силова установка с водородни горивни клетки и е способен с един резервоар да преодолее повече от 1000 километра (за сравнение: Honda Clarity Fuel Cell – 590 км, Toyota Mirai – 502 км). Купето на автомобила е направено от въглеводород, а всичките четири врати се отварят нагоре и в страни.

Дизайнерският център на марката се намира в Барселона. Той се оглявява от Кристофър Райц, който преди е работил във Fiat и Alfa Romeo.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт