728 x 90

Френската полиция преминава на Фолксваген

Французите са известни по цял свят със своя патриотизъм и другите му разновидности (според разбиранията), но понякога и любовта към Родината си има своите граници. В случая става въпрос за немския Volkswagen, който спечели съревнованието за доставка на нови автомобили за парижката полиция. Съгласно Le Telegramme започва постепенна замяна на автопарка в полицията на френската

Французите са известни по цял свят със своя патриотизъм и другите му разновидности (според разбиранията), но понякога и любовта към Родината си има своите граници. В случая става въпрос за немския Volkswagen, който спечели съревнованието за доставка на нови автомобили за парижката полиция.

Съгласно Le Telegramme започва постепенна замяна на автопарка в полицията на френската столица, като фолксвагени ще изместят популярното полицейско Peugeot 308 и различните модели Renault. Изборът е продиктуван от ситуацията, че към момента PSA и Renault просто не предлагат хибриди или елмобили, подходящи за целта.

Френското правителство отдели средства за покупката най-малко на 20 хибридни или електрически патрулки и след проучване на вариантите се спря на предложението на VW Group. Така в следващите месеци в Париж ще се появи хибридният VW Passat GTE и напълно електрическият VW e-golf с автономен преход от 300 км.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт