728 x 90

Електрическите таксита в Норвегия скоро ще ползват безжични зарядни станции

    Норвежката столица Осло скоро ще се превърне в първия град в света, който ще предлага wireless зарядни станции за таксиметрови автомобили. Reuters съобщава, че финландската компания Fortum е получила поръчката за разработка и доставка на въпросните станции в максимално кратък период от време. Планът предвижда част от традиционните таксиметрови "стоянки" да получат станции, които използват индуктивни

    Норвежката столица Осло скоро ще се превърне в първия град в света, който ще предлага wireless зарядни станции за таксиметрови автомобили. Reuters съобщава, че финландската компания Fortum е получила поръчката за разработка и доставка на въпросните станции в максимално кратък период от време.

    Планът предвижда част от традиционните таксиметрови "стоянки" да получат станции, които използват индуктивни технологии за зареждане на електрически коли без необходимостта от тяхното включване към електрическата мрежа с кабел. Местното управление се надява, че по този начин ще мотивира повече инвеститори да преминат на изцяло електрическа енергия за таксиметровите си фирми.

    "Бъдещето е електрическо и вече е тук и сега. Безжичното зареждане е потенциален играч, който може да промени играта ”, коментира мениджърът по електромобилност в Осло, Стър Портик. „От 2023 г. нататък всички таксита в Осло ще бъдат с нулеви емисии. Съвместно с таксиметровата индустрия ще направим така, че преходът да е максимално лесен и ефективен."

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт