728 x 90

VW устремен към рекорд на "небесния път" в Китай (видео)

VW Group се цели в рекорда на "небесния път" в Китай с елмобила Volkswagen I.D. R., съобщи прес-службата на немския автомобилен производител. През 2019 г. машината ще премине по 11-километровото трасе Tianmen Shan Big Gate Road с 99 сложни завоя. Затвореното за движение шосе се намира в планината Тянмън, започва на около 200 м над

VW Group се цели в рекорда на "небесния път" в Китай с елмобила Volkswagen I.D. R., съобщи прес-службата на немския автомобилен производител. През 2019 г. машината ще премине по 11-километровото трасе Tianmen Shan Big Gate Road с 99 сложни завоя.

Затвореното за движение шосе се намира в планината Тянмън, започва на около 200 м над морското равнище и завършва на височина 1300 метра. Тесният извит път "към небесата" се смята за един от най-опасните и сложни в целия свят.

Фолксваген възнамерява да осъществи проекта през септември. Зад волана на болида с 680 к.с. Volkswagen I.D. R., който постави през 2018 г. нов рекорд на прочутия Пайкс Пийк, ще седне отново френският пилот Ромен Дюма.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт