728 x 90

До края на годината Volvo ще представи електрически XC40

До края на годината Volvo ще представи електрически XC40

Volvo ще представи електрическата версия на XC40 през втората половина на тази година, въпреки че компанията все още не е потвърдила официално тази информация. Електрическият XC40 и Polestar 2, който също е изцяло електрически модел, излизат на пазара за моделната 2020 година. За новата версия съобщи Automotive News Европа, като представител на сайта е присъствал

Volvo ще представи електрическата версия на XC40 през втората половина на тази година, въпреки че компанията все още не е потвърдила официално тази информация. Електрическият XC40 и Polestar 2, който също е изцяло електрически модел, излизат на пазара за моделната 2020 година.

За новата версия съобщи Automotive News Европа, като представител на сайта е присъствал на събитие, свързано с безопасността в Гьотеборг, където всъщност е бил коментиран този вариант на XC40.

Плановете на Volvo са електрическият XC40 да е по-евтин вариант на Polestar 2, като двата модела са изградени върху платформата CMA (Compact Modular Architecture).

Платформата CMA беше разработена съвместно със собственика на Volvo и Polestar – Geeley, а XC40 в момента е кросоувърът на Volvo с най-компактни размери.

Моделът се предлага с първия в историята на Volvo 3-цилиндров турбо мотор, дело на шведската марка, а марката представи на салона в Пекин миналата година и хибридната версия на XC40, която се задвижва от 1,5-литров бензинов двигател и електромотор с мощност 55 киловата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт