728 x 90

Трето поколение Ford Kuga дебютира с три хибридни версии

На специално събитие в Амстердам Ford показа третата генерация на компактния си SUV Kuga. Машината се превръща в първия модел на марката, който ще се продава с плъг-ин хибридно, хибридно и mild hybrid задвижване. Безспорно най-голямата новина е PHEV версията, която използва 2.5-литров двигател и електромотор. Системната мощност е 225 к.с., а само на ток

На специално събитие в Амстердам Ford показа третата генерация на компактния си SUV Kuga. Машината се превръща в първия модел на марката, който ще се продава с плъг-ин хибридно, хибридно и mild hybrid задвижване.

Безспорно най-голямата новина е PHEV версията, която използва 2.5-литров двигател и електромотор. Системната мощност е 225 к.с., а само на ток колата може да измине до 50 километра благодарение на 14.4-кВтч батерия.

Налице е и обикновен хибрид, който не може да се зарежда в контакта. Той разполага със същия 2.5-литров двигател и електромотор, но от Синия Овал все още разпространяват детайли за него.

Мекият хибрид използва 2.0-литров дизел със 150 к.с., който рабои със 48-волтова електрическа система. Тук ДВГ си партнира с вграден стартер-генератор, като от компанията обещават среден разход на гориво от около 5 литра на 100 км.

Разбира се, налице са и стандартни опции за задвижване. При бензиновите агрегати откриваме 1.5-литров мотор със 120 и 150 к.с., както и дизели със 120 и 190 к.с. Тези опции ще получат стандартна 6-степенна ръчна кутия или нов 8-степенен автоматик.

Голямата новост в интериора е опционалният 12.3-инчов дисплей пред очите на шофьора, който ще бъде стандартен за хибридните модели.

Както и преди, гамата на Kuga ще включва спортна ST-Line версия, луксозна Vignale, както и Titanium и Trend.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт