728 x 90

За първи път в Европа: Ford Explorer като хибрид с 450 к.с. и 850 Нм

Както обеща по-рано тази година, Ford представи нов член на моделното си семейство за Европа. Става дума за 7-местната джипка Explorer, която ще се продава на Стария континент като плъг-ин хибридна версия. И то каква – под капака ще работи 3.0-литров бензинов двигател с мощност от 350 к.с., който ще бъде подпомаган от електромотор за

Както обеща по-рано тази година, Ford представи нов член на моделното си семейство за Европа. Става дума за 7-местната джипка Explorer, която ще се продава на Стария континент като плъг-ин хибридна версия.

И то каква – под капака ще работи 3.0-литров бензинов двигател с мощност от 350 к.с., който ще бъде подпомаган от електромотор за още 100 к.с. Системната максимална мощност ще бъде 450 к.с., а въртящият момент ще достига 850 Нм.

Тягата ще се изпраща до четирите колела посредством интелигентна 4х4 система и нова 10-степенна автоматична скоростна кутия. Тази задвижваща система ще позволи на 7-местната джипка да се движи само на ток в градски условия до около 40 километра и да дърпа прикачен товар с тегло до 2500 кг.

Продажбите на модела в Европа ще стартират в началото на следващата година като клиентите ще могат да изберат от две нива на оборудване – ST-Line и Platinum. И двете получават 20-цолови колела като стандартно оборудване, както и 12.3-инчов дигитален кокпит.

Цените ще бъдат обявни скоро преди пазарния старт.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт