728 x 90

Volvo Polestar Engineered XC60 и V60 с хибридни 415 к.с.

Volvo Polestar Engineered XC60 и V60 с хибридни 415 к.с.

Макар и вече да е самостоятелен бранд, Polestar все още помага на собственика си Volvo с доработката на серийни модели. Последните две возила, които получават силов тунинг от бившото студио, са XC60 и V60. За задвижването на двата Polestar Engineered модела се използва познатата хибридна система на шведите с означение Т8. След доработката от Polestar, мощността

Макар и вече да е самостоятелен бранд, Polestar все още помага на собственика си Volvo с доработката на серийни модели. Последните две возила, които получават силов тунинг от бившото студио, са XC60 и V60.

За задвижването на двата Polestar Engineered модела се използва познатата хибридна система на шведите с означение Т8. След доработката от Polestar, мощността се покачва от 400 на 415 к.с., а въртящият момент достига 700 Нм или с 33 Нм повече отпреди.

В заводското си изпълнение, и двата хибридни автомобила се нуждаят от под пет секунди, за да достигнат 100 км/ч от покой. След намесата на Polestar, това време намалява с още 0.1 секунди.

Може би най-добрата новина е, че новите Polestar Engineered модели няма да имат характера на лимитирана серия, както е със S60. Вместо това, обещават от бранда, продадени ще бъдат "значително повече" бройки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт