728 x 90

Следващият спортен SEAT Leon – с хибридна технология и до 250 к.с.

През 2020 година ще видим следващо поколение на един от най-продаваните автомобили на Volkswagen Group. Става дума за новия SEAT Leon, който ще се появи почти едновременно със спортна версия на модела. По предварителни данни, наточеният хечбек ще получи плъг-ин хибридно задвижване, което ще се базира на система, използвана и в стандартния Leon. Говори се

През 2020 година ще видим следващо поколение на един от най-продаваните автомобили на Volkswagen Group. Става дума за новия SEAT Leon, който ще се появи почти едновременно със спортна версия на модела.

По предварителни данни, наточеният хечбек ще получи плъг-ин хибридно задвижване, което ще се базира на система, използвана и в стандартния Leon.

Говори се за малък пакет от батерии, който би трябвало да не наруши тегловия баланс на хечбека, но пък да му осигури до около 50 километра само на ток и допълнителна електрическа тяга при потегляне.

Макар и слухове да сочат, че мощността ще е около 250 к.с. – не особено впечатляваща цифра в наши дни, то ускорението и цялостната динамика би трябвало да са много по-добри от сегашния модел.

Най-вероятно новият Leon ще дебютира в първите месеци на 2020 година, а докрая на годината ще видим и въпросният спортен модел, който ще носи логото на Cupra.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт