728 x 90

VW Group ще произведе 22 милиона електромобили до 2028 година

    В следващите 10 години VW Group планира да произведе 22 милиона електромобили, като над половината от тях ще са сглобени в Китай и ще са предназначени за местния пазар. Този амбициозен план беше обявен на салона в Шанхай, като за Китай ще бъдат предназначени 11,6 милиона електрически возила, които ще бъдат разпределени между три смесени

    В следващите 10 години VW Group планира да произведе 22 милиона електромобили, като над половината от тях ще са сглобени в Китай и ще са предназначени за местния пазар.

    Този амбициозен план беше обявен на салона в Шанхай, като за Китай ще бъдат предназначени 11,6 милиона електрически возила, които ще бъдат разпределени между три смесени предприятия, в които участва VW на територията на комунистическия гигант: FAW-Volkswagen, SAIC Volkswagen и JAC Volkswagen.

    Само тази година VW Group планира да предложи на китайския пазар 14 модела, отговарящи не изискванията за автомобили, задвижвани от „нова енергия”, както там наричат електромобилите и plug-in хибридите.

    Догодина VW Group и SAIC и FAW планират пускането в производство на две нови производствени мощности за електромобили, чийто общ капацитет е 600 000 коли на година. В същото време германският гигант обяви, че работи усилено по намаляване на вредния ефект върху околната среда във всички свои 33 завода в Китай, като само за миналата година емисиите въглероден двуокис са били намалени с 13%, което се равнява на 390 000 тона въглероден двуокис.

    Отделно от това, за да ускори електрификацията на автомобилите в Китай, VW обяви и лансирането на ново смесено предприятие, което ще развива инфраструктура за зареждане на електромобили, като в него участват местните компании Star Charge, FAW и JAC.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт