728 x 90

Видео: Tesla показа работата на автопилота в действие

Видео: Tesla показа работата на автопилота в действие

Tesla Motors разпространи видео, демонстриращо работата на системите за напълно автоматично упраление. Клипчето беше показано в рамките на мероприятието Autonomy Day, където се състоя премиерата на новия модул за автопилот Full Self-Driving (FSD). Според шефа на компанията Илон Мъск, модулът FSD "обективно се явява най-добрият в света компютърен чип". През миналия месец Tesla вече пусна

Tesla Motors разпространи видео, демонстриращо работата на системите за напълно автоматично упраление. Клипчето беше показано в рамките на мероприятието Autonomy Day, където се състоя премиерата на новия модул за автопилот Full Self-Driving (FSD).

Според шефа на компанията Илон Мъск, модулът FSD "обективно се явява най-добрият в света компютърен чип". През миналия месец Tesla вече пусна серийно производство на лифтбека Model S и кросоувъра Model X, снабдени с новата система за автономно управление. Предстои да бъде достъпна и в Model 3.

Що се касае до самото видео, в него е показано как елмобил Tesla Model 3 без участието на шофьора спира пред светофари, сменя полосите на движение, изпреварва, качва се на магистрали и се връща обратно в обикновени пътища.

Всичко това става на фона на скандала с изгорелия Tesla Model S, който се запали в неделя на подземен гараж в Шанхай (видео). Американците вече изпратиха към мястото на инцидента свои специалисти да направят разследване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт