728 x 90

Google Maps показва къде да заредите електромобил

Google Maps показва къде да заредите електромобил

Google Maps вече може да показва на кои от зарядните станции около вас има свободни точки за зареждане на електромобили и на кои няма свободни места. Естествено, вече съществуват доста такива приложения, осигуряващи тази информация, но Google Maps си остава най-популярното средство за ориентация. Засега тази функция действа само в САЩ и Великобритания и покрива

Google Maps вече може да показва на кои от зарядните станции около вас има свободни точки за зареждане на електромобили и на кои няма свободни места. Естествено, вече съществуват доста такива приложения, осигуряващи тази информация, но Google Maps си остава най-популярното средство за ориентация.

Засега тази функция действа само в САЩ и Великобритания и покрива станциите на три вериги: Chargemaster, EVgo и SemaConnect, но скоро ще има информация и за зарядните станции на ChargePoint.

Потребителите на Google Maps ще получават следната информация: колко зарядни точки са свободни, къде точно се намира станцията, какъв тип са контактите за зареждане и скоростта, с която става зареждането на батериите. Естествено, ще присъстват и другите функции на Maps – снимки, рейтинг, отзиви и т.н.

За да заработи новата функция обаче, Google Maps трябва да е осъвременен до последната си версия.

Според Statista, в края на 2018 година в Щатите е имало малко над 20 000 зарядни станции с над 40 000 точки за зареждане. Във Великобритания зарядните станции са 16 500.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт