728 x 90

Видео: Тайните на кабриолета Aurus за парада на Победата

    За Деня на Победата (9 май) в Русия се готвят да сменят традиционните автомобили ЗИЛ с парадно кабрио Aurus, построен върху идентична платформа с другите модели от новата фамилия луксозни возила "Кортеж". Кабриолетът е снабден със същата хибридна силова установка, която се ползва при седана и лимузината Senat. Тя включва 4,4-литров бензинов V8 турбомотор с

    За Деня на Победата (9 май) в Русия се готвят да сменят традиционните автомобили ЗИЛ с парадно кабрио Aurus, построен върху идентична платформа с другите модели от новата фамилия луксозни возила "Кортеж". Кабриолетът е снабден със същата хибридна силова установка, която се ползва при седана и лимузината Senat.

    Тя включва 4,4-литров бензинов V8 турбомотор с мощност 600 к.с. и елмотор. В комплект с тях работи 9-степенна автоматична трансмисия, а тягата върху колелата се предава от система за постоянно пълно задвижване на колелата.

    От седана в кабриолета е взаимствана фронталната част, по която може да се разпознаят всички автомобили от семейство Aurus. Всичко друго обаче значително променено. Така в кабриото има две врати с увеличена дължина за по-лесен достъп до задните седалки и сгъваем мек покрив с оригинална конструкция.

    Освен това, в кабриолет е предвидена допълнителна опора и стойка с микрофони за озвучаване гласа на командващия парада. Предвиден е и специален параден режим на движение, в който скоростта е ограничена до 20 км/ч, а работата на окачването и трансмисията е максимално омекотена за най-плавно движение по паветата на Червения площад в Москва.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт