728 x 90

Мъск дължи над 500 милиона долара

    Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск дължи 507 милиона долара на различни банки, които работят с компанията, като за обезпечение служи делът му в производителя на електромобили. Tesla търси 2,3 милиарда долара свежи пари чрез увеличение на капитала и поемане на нови задължения, а в сравнение с 2017 година личните задължения на Мъск към

    Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск дължи 507 милиона долара на различни банки, които работят с компанията, като за обезпечение служи делът му в производителя на електромобили.

    Tesla търси 2,3 милиарда долара свежи пари чрез увеличение на капитала и поемане на нови задължения, а в сравнение с 2017 година личните задължения на Мъск към банките са спаднали с 117 милиона долара.

    Мъск притежава 20% от Tesla и от години взима лични кредити от банките на „Уолстрийт”, като документите на компанията показаха, че той дължи пари на три банки, които работят по набирането на средства за увеличаване на капитала на автомобилната компания.

    Най-големи са задълженията му към Goldman Sachs Group – 213 милиона долара, следва Morgan Stanley – 209 милиона долара и още 85 милиона на Bank of America. Тук разликата от 2017 година освен намаляването на задълженията на Мъск е и появата на Goldman сред кредиторите на предприемача.

    Всички тези задължения са обезпечени с дела на Мъск в Tesla, който в момента се оценява на около 8 милиарда долара.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт