728 x 90

Ferrari ще покаже хибриден хиперавтомобил

    Ferrari планира да лансира нов хибриден хиперавтомобил, като премиерата му ще е в края на месеца в Маранело, обяви главният изпълнителен директор на компания Луис Камилери. „Става въпрос за топ хибриден модел, който ще е много красив и със страхотна динамика”, поясни Камилери. След това той поясни, че новият модел ще бъде позициониран над 812

    Ferrari планира да лансира нов хибриден хиперавтомобил, като премиерата му ще е в края на месеца в Маранело, обяви главният изпълнителен директор на компания Луис Камилери.

    „Става въпрос за топ хибриден модел, който ще е много красив и със страхотна динамика”, поясни Камилери.

    След това той поясни, че новият модел ще бъде позициониран над 812 Superfast и „изобщо не става въпрос за заместник на 488”. Също така той потвърди, че новият автомобил ще получи и съвсем нов интерфейс за общуване по линията „човек – автомобил”, но не пожела да сподели повече подробности.

    Папараците вече засякоха прототипи на новия хибриден хиперавтомобил, които обаче бяха с каросерия, много близка до тази на модела 488.

    Това породи коментари в две посоки. Първата е, че се използва такава каросерия, за да бъде скрит дизайнът на новия модел и той да е изцяло изненада при представянето му. Втората е, че Камилери е имал предвид, че новият автомобил ще е „позициониран над 812 Superfast” що се отнася до цената или представянето му, а не става въпрос за нов гран турър модел.

    Според информации от Маранело, общата мощност на системата за задвижване на новия модел ще е по-висока от тази на 488 Pista, която е 711 конски сили и първите доставки за клиенти се очакват в началото на 2020 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт