728 x 90

Aston Martin Rapide E с динамичен дебют по улиците на Монако

Aston Martin E направи своя динамичен дебют по улиците на Монте Карло в рамките на състезанието Monaco ePrix от сериите за електрически болиди Formula E. Зад волана на елмобила беше пилотът от "24 ч. на Льо Ман" Дарън Търнър. Aston Martin представи за пръв път тази кола миналия месец по време на Автосалон Шанхай 2019.

Aston Martin E направи своя динамичен дебют по улиците на Монте Карло в рамките на състезанието Monaco ePrix от сериите за електрически болиди Formula E. Зад волана на елмобила беше пилотът от "24 ч. на Льо Ман" Дарън Търнър.

Aston Martin представи за пръв път тази кола миналия месец по време на Автосалон Шанхай 2019. Тя е изградена върху базата на четириместния спортен модел Rapide. Техническите характеристики не поразяват, но производителят се уповава не на тях, а на ексклузивността – ще има само 155 екземпляра.

Първият електрически Aston Martin също така ще бъде и в ръцете на следващия Агент 007 Джеймс Бонд. С разработката на елмобила британците са си партнирали с компанията Williams Advanced Engineering, която има опит и във Формула Е.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт