728 x 90

250 000 електрифицирани коли от Volkswagen за 7 години

Volkswagen се похвали с производството на 250 000 електрифицирани автомобила за точно седем години. Юбилейната машина е e-Golf, който е бил доставен на клиент във Волфсбург в средата на декември. Само през 2019 година, немците са доставили над 70 000 коли с един или друг вид електрическа тяга. За сравнение, година по-рано това число беше

Volkswagen се похвали с производството на 250 000 електрифицирани автомобила за точно седем години. Юбилейната машина е e-Golf, който е бил доставен на клиент във Волфсбург в средата на декември.

Само през 2019 година, немците са доставили над 70 000 коли с един или друг вид електрическа тяга. За сравнение, година по-рано това число беше близо 50 000.

Основните пазари на подобни VW продукти до момента са Китай, Норвегия, Германия, САЩ и Великобритания. От компанията се надяват да достигнат кота половин милион много по-бързо с оглед на лансирането на електрическите модели от серията ID.

Електрическата кампания на производителя стартира през 2013 година с лансирането на e-Up!, който бе последван от e-Golf и Passat GTE/Passat Variant GTE в следващите две години.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт