728 x 90

В Турция показаха елмобилите TOGG

В Турция показаха елмобилите TOGG

Поредното предложение за елмобил този път идва от Турция. Компания TOGG беше създадена едва през лятото на 2018 г., а в края на 2019 г. проведе презентация, на която показа прототипи на два модела и разказа за перспективите за развитие на гамата. Към 2030 г. TOGG планира да започне производството на пет модела: два кросоувъра,

Поредното предложение за елмобил този път идва от Турция. Компания TOGG беше създадена едва през лятото на 2018 г., а в края на 2019 г. проведе презентация, на която показа прототипи на два модела и разказа за перспективите за развитие на гамата.

Към 2030 г. TOGG планира да започне производството на пет модела: два кросоувъра, седан, хечбек и миниван. Засега са представени само два елмобила, които ще се появят на пазара първи – средноразмерният кросоувър C-SUV и четиривратката C-Sedan.

Разработчиците обаче пазят в тайна техническите подробности. Известно е само, че в основата на всички модели е залегнала създадена от нулата платформа с колесна база 2800 мм.

С дизайна на екстериора на турските елмобили са се занимавали специалисти от прочутото ателие Pininfarina. В серийните машини е обещан автопилот от трето ниво. Самите елмобили би трябвало да се доберат до конвейера през 2022 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт