728 x 90

100+ автомобила Skoda Citigo-e iV в парка на Spark за България

Skoda и Spark, първата компания за споделено пътуване в България, представиха нов модел в автопарка на услугата. Първите бройки от общо над 100 електрически Skoda Citigo-e IV вече са на разположение на потребителите на Spark в София. Двете компании сключиха стратегическо международно партньорство, според което над 200 електрически автомобила от модела ще бъдат добавени в

Skoda и Spark, първата компания за споделено пътуване в България, представиха нов модел в автопарка на услугата. Първите бройки от общо над 100 електрически Skoda Citigo-e IV вече са на разположение на потребителите на Spark в София.

Двете компании сключиха стратегическо международно партньорство, според което над 200 електрически автомобила от модела ще бъдат добавени в услугата Spark в България и Румъния. Началото беше дадено с добавянето на 100 коли в услугата в Румъния. Основна финансираща институция по тази сделка в България е Райфазен Лизинг България. 

Spark оперира на българския пазар от ноември 2017 и предлага на своите потребители краткосрочен наем на електрически автомобили през мобилно приложение. Новият модел в услугата е оборудван с 36,8 kWh батерия, която позволява пробег до 265 км (по WLTP). Цената за наем на автомобила в Spark е 0,29 лв на минута и 60 лв за 24 часов наем.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт